Elismerés

2024.02.02. 20:28

Az év iskolarendőre lett a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársa

Havaj László rendőr főtörzsőrmester, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársa érdemelte ki Az év iskolarendőre címet Nógrádban.

Nagy Orsolya

Az év iskolarendőre díjat Havaj László rendőr főtörzszászlós érdemelte ki

Forrás: police.hu

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte portálunkkal, hogy az év iskolarendőre elismeréseket a IX. Országos Iskolarendőr Szakmai Nap keretében nyújtották át a közelmúltban. Kiemelték, az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként szűkebb hazánkban Az év iskolarendőre díjat Havaj László rendőr főtörzszászlós, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság rendészeti osztály körzeti megbízotti alosztály csoportparancsnoka érdemelte ki.

Dejtáron és Érsekvadkerten látja el a szolgálatot

Hozzátették: Havaj László a Dejtári Mikszáth Kálmán Általános Iskola és az Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskolában látja el az iskolarendőre program feladatait, ahol lelkiismeretesen, példamutató magatartással és hivatástudattal végzi munkáját. 

Kifejtették azt is, hogy a csoportparancsnok kapcsolata az iskolák vezetőivel, pedagógusaival, valamint a gyermekekkel és a szülőkkel is példaértékű. A két oktatási intézmény kéréseit minden esetben meghallgatja, azok teljesülését szem előtt tartja, a feladatok elvégzéséhez segítséget nyújt, valamint azokban aktívan közreműködik. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra is kitért, hogy a rendőrség számára a gyermekek védelme és a közlekedési nevelő munkában való aktív részvétel immár évtizedek óta az egyik legkiemeltebb feladat.

Több éve indult a program

Az iskola rendőre elnevezésű program egyébként még 2008. szeptember 1-jén indult útjára, amelynek célja a kisiskolások biztonságos és balesetmentes közlekedésre nevelése, a közlekedési ismereteik bővítése, valamint a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők felderítése és azok megszüntetése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában