Nool.hu podcast

2024.02.14. 17:28

A nagyböjtről beszélgettünk a salgótarjáni atyával, szót kap a Palóc Mentőalapítvány is (podcast)

Szalka Mihály atya

Fotó: Andó Ákos / Hír FM

Február 14-e, a vértanú Szent Bálint napja ebben az évben egyben hamvazószerda is, amikor is véget ér a farsangi időszak és megkezdődik a Húsvét előtti nagyböjt. A Jézus feltámadásában beteljesülő időszakban sokan tartózkodnak a húsételek fogyasztásától, de akár olyan szenvedélyektől is, amelyek nem feltétlenül egészségesek a testnek. Mindezek mellett a lélek megújulásának időszaka is lehet ez, amelyre igen nagy szüksége van a ma emberének – minderről Szalka Mihály atyával beszélgettünk a Hír FM salgótarjáni frekvenciáján.

A folytatásban Méhes Andrást, a Palóc Mentőalapítvány kuratóriumának elnökét kérdeztük az alapítvány működéséről, amely immár 17 éve támogatja a mentésben résztvevők munkáját, szakmai előmenetelét, vagy akár magukat a bajtársakat is, ha az élethelyzetük ezt megkívánja. Az elmúlt bő másfél évtizedben sokmillió forintnyi támogatást kapott és váltott át az életmentésre szükséges eszközökre a Palóc Mentőalapítvány, s a mai napig is megtalálják azokat, akiknek szívügye mások megsegítése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában