Látogatás

2024.02.09. 11:46

A magyar-örmény kapcsolatok erősítéséről tárgyalt a nyugat-nógrádi képviselő

Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője több találkozón, megbeszélésen is részt vett Vahagn Khachaturyan,, az örmény köztársasági elnöke kétnapos hivatalos magyarországi látogatása során a két ország kapcsolatának az erősítése érdekében.

Lukács Zsófia

Vahagn Khachaturyan, az Örmény Köztársaság elnöke két napos hivatalos látogatást tett Budapesten, az eseményen Balla Mihály is megbeszéléseket folytatott a két ország kapcsolatáról.

– A tárgyalásokon, mint az Országgyűlés Magyar-Örmény Baráti Csoportjának  az elnöke a hivatalos magyar delegáció tagjaként több találkozón, megbeszéléseken, sajtótájékoztatón, az örmény delegáció tiszteletére adott ebéden is részt vettem. A találkozó mentén megbeszélést folytattam az örmény parlament Örmény-Magyar Baráti tagozatának elnök asszonyával, Hripsime Grigoryan képviselő asszonnyal és Ashot Smbatyan nagykövet úrral. Közös megbeszélést tartottunk Azbej Trisztán államtitkár úrral és Akopján Nikogosz örmény nemzetiségi szószólóval – számolt be róla Balla Mihály.

Hozzátette, hogy Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Parlamentben fogadta az örmény köztársasági elnököt és delegációját, amely tárgyaláson a magyar delegáció tagjaként vett részt. A megbeszélések középpontjában a két ország kapcsolatai mellett a parlamentjeik együttműködéséről, kapcsolataik szorosabbra fűzéséről tárgyaltak. Kiemelt kétoldalú témák között szerepeltek a kulturális, a gazdasági és a felsőfokú képzési együttműködések erősítése.

Balla Mihály arra is kitért, a tárgyalásokat követően végigkísérte az örmény köztársasági elnököt és delegációját a Parlament épületében.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában