Jegyzet

2024.01.22. 12:38

Világvége?!

Még jó sokáig nem kell aggódnunk az apokalipszis miatt - Sipos Nina Vivien gondolatai a témában.

Sipos Nina Vivien

Kiszámolták, hogy mikor lesz vége a világnak címmel olvastam egy cikket a napokban az interneten, ami egyből megragadta a figyelmemet, akármennyire is azt éreztem, hogy jobb volna tovább görgetni rajta. Emlékezzünk csak vissza a 2012-es próféciára, ami december 21-én következett volna be, és ami miatt hatalmas káosz uralkodott el a társadalomban. Fogadni mernék, hogy voltak olyan polgárok, akik jajveszékelve menekültek az élelemmel megpakolt pincéikbe családjukkal azon a "végzetes" napon. Ki tudja, hogy miből gondolták, hogy így túl fogják élni a világvégét, míg mások nem. Ez sose derült ki, ahogy az apokalipszis se következett be, nem túl meglepő módon. 

Nem múlik el úgy év, hogy valaki a világban ne jósolná meg egy "halál biztos" időpontra az emberiség teljes kipusztulását, így lassacskán nem döbbenünk meg az ilyesmi híreken, ha szembe jönnek velünk. A szóban forgó cikkben nem egy ősi kultúra befejezetlen naptára jósolt világvégét, hanem Anatolij Pasko ukrán matematikus, aki Leonardo Da Vinci Az utolsó vacsora című festményéből következtette ki a dátumot, a Dan Brown által megalkotott Da Vinci-kódot alkalmazva. Hogyan lehet az érzelmeket kifejező festőművészet és a Föld kipusztulása között párhuzamot vonni? Elképzelésem sincs róla, de nem is próbálom ezt a rejtélyt megfejteni. Azonban szeretnék mindenkit megnyugtatni, még jó sokáig nem kell aggódnia az emberiségnek az apokalipszistől, egészen pontosan 4006. március 21-ig...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában