Nool.hu podcast

2024.01.30. 13:59

Terjedhet-e Nógrádban a veszélyes betegség? – itt az állatorvos válasza (podcast)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal vizsgálatai az év eleje óta kutyánál és aranysakálnál is igazolták a veszettséget. Az ukrán határ közelében kimutatott újabb fertőzések miatt beszélni kell a védőoltás jelentőségéről.

Gulyás Edina

A betegségről, valamint az emlős állatoknál és az embernél is jelentkező elképesztő és borzalmas tünetekről Horváth-Mester Anita bátonyterenyei állatorvos tájékoztatta portálunkat. A Nool.hu legújabb podcastjában a szakember beszámolt arról, hogy amíg nincsenek tünetek, nem is tudjuk, hogy betegek vagyunk. Amikor megjelennek, akkor pedig már nincsen gyógymód.

Érdemes minél többet megtudni erről a hazánkban már szinte elfeledett kórról, ami ismét felütötte a fejét Szabolcs vármegyében. A beszélgetésből kiderül, mennyire fontos, hogy ne csak a kutyákat, hanem a macskákat is beoltassuk veszettség ellen, hiszen ezzel nem csak kedvenceinket, de családunkat, gyermekeinket is nagyobb biztonságban tudhatjuk. Érdemes kongatni a vészharangokat, mert elképzelhető, hogy az utolsó órában vagyunk! Tartsatok ezúttal is velünk, és oltassátok be kedvenceiteket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában