Horgászat

2024.01.13. 09:28

Negyedszer rendezik meg az ország legnívósabb horgászversenyét Nőtincsen

Immár negyedik alkalommal rendezik meg a Harcsafogó versenyt a nőtincsi tónál. A megmérettetés jelenleg az ország egyik legnívósabb horgászrendezvénye.

Lászlók Judit

Hugyecz Ádám, Nőtincs polgármestere portálunknak elmondta, hogy az első elődöntőt április 3. és 6. között, a másodikat május 2. és 5. között rendezik meg. A két elődöntő során a legjobb nyolc-nyolc csapat jut tovább a 16-os döntőbe, amelyet október 7. és 11. között tartanak meg.

– Eddig 17 csapat jelentkezett a versenyre, maximum 20 csapat vehet rajta részt. A megmérettetésre a magyar csapatok mellett érkeznek majd Ausztriából és Szlovákiából is. Az elődöntő 72, míg a döntő 96 órás lesz. A verseny első három helyezettje pénzjutalomban részesül, továbbá 1,5 millió forint értékben kapnak majd nyereményeket – mondta a polgármester, aki szerint a verseny nagyon jó lehetőség arra, hogy népszerűsítsék a tavat, az aktív pihenést, illetve a horgászatban egyre inkább alkalmazott catch and release („fogd meg és engedd vissza”) gyakorlatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában