Tervek

2024.01.04. 08:39

Megújul a művelődési ház és parkoló is épül, az utakat is fejlesztenék idén Mátramindszenten

Idén befejeződnek azok a beruházások, amelyekre tavaly nyert támogatást Mátramindszent önkormányzata. A további fejlesztésekhez szintén pályázati támogatásokban bíznak.

Gulyás Edina

Mátramindszent óvodája utcaképen. A településen számos felújítást, beruházást terveznek idén

Forrás: Google Street View

– Idén tavasszal befejeződik a művelődési ház energetikai korszerűsítése, annak munkái a közelmúltban kezdődtek el – tájékoztatta portálunkat Horváth János, polgármester. – A beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Pluszban nyert támogatást az önkormányzat, ahogyan a temetői parkoló kialakítására is. Ez utóbbi is elkészül idén.

Mint mondta, ehhez kapcsolódóan további fejlesztésekre nyújtják be támogatási kérelmüket a Magyar Falu Programban, a temető infrastrukturális fejlesztésére pályáznak majd. A polgármester arra is kitért, hogy az év első felében szeretnék megvalósítani a fenti terveket, valamint a megjelenő pályázatokat is figyelemmel kísérik. Amennyiben rendelkezésre állnak források, a belterületi utak karbantartására és fejlesztésére helyeznek majd nagyobb hangsúlyt. Emellett a belterületi vízrendezést is szeretnék folytatni, a patakmeder teknőzését oldanák meg további szakaszon. 

– A falu hagyományos programjait is megtartjuk, azonban az idei önkormányzati választások mindenre hatással lesznek majd – fogalmazott Horváth János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában