Rendőrség

2024.01.26. 14:17

Lovas járőrök láttak el szolgálatot a balassagyarmati Nyírjesben (videó)

Újra felbukkantak szűkebb hazánkban a közelmúltban a lovas rendőrök, akikről egy videó is készült.

Nagy Orsolya

Nógrádi lovas rendőrök egy korábbi szolgálatteljesítés alkalmával

Forrás: Facebook / Nógrád vármegyei rendőrség

A rendőrség Facebook-oldalán minden hónapban érdekes kérdéseket tesznek fel a munkájukkal, a rendőrség kampányaival, valamint a bűn- és balesetmegelőzéssel kapcsolatban. Érdemes tudni a válaszokat, hiszen a rendőrséggel kapcsolatos nyereményeket sorsolnak ki.

A Nógrád vármegyei rendőrség a közösségi oldalán legutóbb a lovas járőrökkel kapcsolatban tett fel kérdést, amelyre a legtöbben tudták a választ. Mint kiderült, a közelmúltban Nyírjesen láttak el szolgálatot a lovas járőrök, amely Balassagyarmat külterületén található. A rendőrök egy videót is készítettek a szolgálatról.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányságnak a lovas szolgálattal megerősített rendőri jelenlét célja, a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása, a jogellenes cselekmények megelőzése és megszakítása.

Szűkebb hazánkban a lovas járőrök elsősorban a gépkocsival nehezen megközelíthető helyeket, így például az erdőket, illetve az oda vezető közutakat, hétvégi házas övezeteket és gyümölcsösöket járják be, de rendezvényeken is teljesítenek majd szolgálatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában