Jótékonyság

2024.01.01. 19:55

Lovas angyalok lepték meg ajándékkal Márkháza lakóit

Szívmelengető meglepetéssel készült a márkházai Vidékünkért Egyesület a település lakóinak.

Veres Edina

Angyali meglepetésben volt részük a márkházaiaknak

Forrás: Facebook

Igazi angyalkák járták végig Márkházát a napokban a Vidékünkért Egyesület tagjainak köszönhetően. A másfél évvel ezelőtt alakult civil szervezet elnöke, Gyetvainé Petrohai Bernadett portálunkat arról tájékoztatta, hogy a csapatuk kisebb-nagyobb rendezvények szervezésében is részt vállal, a legutóbbi ilyen kezdeményezésük pedig nem máshoz kapcsolódott, mint a szeretet ünnepéhez.

– Ez alkalommal az ötletgazda a férjem, Gyetvai József volt. Az elképzelése nyomán jómagam és lelkes önkéntesünk, Dr. Mravcsikné Jung Szabina angyalkának öltözve csengettyűvel, karácsonyi zene kíséretében és lóháton látogattuk végig a falu lakosait, akikhez természetesen nem üres kézzel érkeztünk – fejtette ki Gyetvainé Petrohai Bernadett, aki arra is kitért, hogy a falujuk önkormányzatának idén sajnos nem volt lehetősége kis ajándékkal meglepni az ott élőket. Hozzátette: mivel úgy hallották, hogy a környező falvakban is adtak valamiféle ajándékot, így azt gondolták, hogy Márkháza se legyen ez alól kivétel.

Több rendezvényt is terveznek a jövőben

– Adománygyűjtésbe kezdünk, amit nagyon jól fogadtak helyi vállalkozók és segíteni szándékozó családok – fejtette ki az egyesület elnöke, rámutatva: az ajándékozást a felajánlók támogatásával valósíthatták meg, sőt, olyanok is akadtak, akik a csomagok kiosztásnál is segítettek az angyaloknak. A lakosok pedig a legkisebbektől a szépkorúakig kivétel nélkül örömmel fogadták az ünnepi meglepetést, amely egy csomag szaloncukrot és egy üveg vörösbort tartalmazott. 

Gyetvainé Petrohai Bernadett véleménye szerint a megmozdulásuk sikere újból bebizonyította, hogy érdemes szervezkedni az övéjükhöz hasonló kis falvakban is, hiszen van rá igény, és bíznak benne, hogy a jövőben ők is egyre több rendezvényt valósíthatnak meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában