Utazás

2024.01.12. 18:46

Izlandra költözött vendégkutatónak a világjáró pásztói fiatal

Több éve dédelgetett álma vált valóra a pásztói Till Anillának, aki a jég és tűz földjére, Izlandra költözött.

Nagy Orsolya

Till Anilla

Forrás: Facebook | Till Anilla

A fiatal lány történetéről már portálunk is beszámolt, akkor arról beszélt, hogy mintegy negyven országban járt már és 72 nap alatt teljesítette a Kéktúrát is. Interjúnkban is beszélt arról a tervéről, hogy egy csodálatos északi országba költözne. Ez az álom immár valósággá vált. 

Till Anilla Facebook-oldalán közölte követőivel, hogy mostantól fél évig Izland fővárosában él majd a párjával, ahol az egyetem fenntarthatósági intézetében fog dolgozni, mint vendégkutató.

Mintha minden ide vezetett volna az eddigi életemben: az első Erasmusom Finnországban, az északi sarkköri utam Svalbardon, amivel a YouTube csatornám is indult, a kétéves fenntarthatósági kommunikáció mesterképzésem Svédországban, minden természetközeli túrám és utazásom a skandináv területeken. Bár ezelőtt még sosem jártam Izlandon, évek óta szinte megbabonázva húzott magához. Tudjátok, néhány helyre az ember megmagyarázhatatlanul el akar jutni, nekem Izland épp ilyen volt

 – fogalmazott Till Anilla.

Hozzátette: Izlandon való tartózkodása alatt többek között azt is vizsgálja majd, hogy mitől olyan varázslatos a sarkvidéki kultúrák kapcsolata a természettel, hogyan kommunikálnak erről és hogyan lehet ezt máshol a világban alkalmazni, mikor a bolygóegészség még soha nem volt annyira fontos, mint most.

Mint mondta, a disszertációja szerves része lesz, de a platformhoz igazítva a Facebookon is folyamatosan beszámol majd a követőinek erről. Végül megosztotta a követőkkel, hogy izlandi nyelven a “hogy vagy” kérdés úgy hangzik, hogy ”hvað segir þú gott?”, melynek szó szerinti jelentése “mi jót mondasz?”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában