Nool.hu videó

2024.01.07. 16:18

Feladatoknak, terveknek és kihívásoknak sincs híján a ceredi polgárőr egyesület (videó)

Immár 25 éve őrzik a Cered és Mikrotérsége Polgárőr Egyesület tagjai a környék nyugalmát. Portálunknak a szervezet elnöke, Világosi Gyuláné mesélt a feladataikról, a nehézségeikről és a terveikről egyaránt.

Veres Edina

Immár 25 éve őrzik a Cered és Mikrotérsége Polgárőr Egyesület tagjai a környék nyugalmát

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Mintegy negyed évszázad telt el azóta, hogy 1998. szeptember 28-án, 27 taggal megalakult a Cered és Mikrotérsége Polgárőr Egyesület. Világosi Gyuláné, a szervezet elnöke már a legelső pillanat óta részt vesz az egyesület tevékenységében, amelyről portálunknak is beszámolt. Kifejtette, hogy Cered, illetve annak tótújfalui településrészén, továbbá Szilaspogonyban vigyáznak a rendre, jelenleg 18 taggal. Feladatik sokszínűsége mellett szót ejtett arról is, hogy napjainkban mit tartanak az egyesületükkel kapcsolatos legnagyobb kihívásnak, valamint milyen tervekkel vágtak neki az új ének. A legelső témával kapcsolatban arra is kitért, hogy nyáron némi riadalmat keltettek a Cereden áthaladó migránsok. Hozzátette: az ő feladatuk abból állt, hogy értesítsék a hivatalos hatóságokat az illegális bevándorlók megjelenése esetén.

– Szerencsére sose történt semmilyen atrocitás, de nekünk nem is az volt a feladatuk, hogy megállítsuk őket – húzta alá Világosi Gyuláné, aki arra is rámutatott, hogy később közel 40-50 szlovák katona, illetve hozzájuk kapcsolódva szlovák rendőrök járőröztek a határon. Mint mondta: olykor-olykor ők is elkísérték őket, illetve a megfigyelésben vállaltak kérésre szerepet, de ennél mélyebben nem kapcsolódtak, illetve nem is kapcsolódhattak bele ebbe a tevékenységbe. Zárásként a Cered és Mikrotérsége Polgárőr Egyesület elnöke azt is elárulta, hogy a szlovák katonák és a rendőrök folyamatos, láncszerű járőrözése eredményre vezetett. Ennek értelmében Cered és Tajti között teljesen megszűnt a migránsok határ körüli felbukkanása, így már múlt időben beszélhetnek a jelenségről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában