Keresés

2022.06.27. 15:37

Figyelmeztetik a lakosságot, hogy illegális migránscsoport menekült Cered környékén az erdőbe

A település határban illegális migránscsoport tűnt fel tegnap. Tajti László, a falu polgármestere a község közösségi oldalán figyelmeztette a lakókat, hogy a település határában a körzeti rendőr mintegy 20-25 személyből álló csoportot tartóztatott fel. A hozzávetőleg 20 és 50 év közötti férfiak az erdőbe menekültek.

Veres Edina

Forrás: police.hu

– Amennyiben valaki gyanús személyt vagy csoportosulást lát a település környékén, kérem hívja az általános segélyhívót, a 112-t, vagy a 06 32 312-148-as telefonszámot – olvasható a polgármesteri felhívásban. Tajti László érdeklődésünkre elmondta: a rendőrség jelenleg is nagy erőkkel keresi a környéken a migránsokat.

A környező települések, így Zabar és Szilaspogony közösségi oldalain is megjelentek a figyelmeztető felhívások. 

Zabar polgármestere, Ferencz Nándor Lajos az alábbiakat írta: az internetes oldalakon is olvashattuk, hogy megyénkben is megjelentek az illegális migránsokat szállítók. A rendőrség kérése ezzel kapcsolatban, hogy aki településünkön nagyobb számú csoportot észlel, vagy idegenek jelennek meg, haladéktalanul értesítse őket. 

Szilaspogony polgármestere, Bódi Józsefné szintén arra kérte a helyieket, hogy fokozottan figyeljenek a rendőrség felhívására, egyben mindenkit óvatosságra intett. 

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot, ők későbbre ígértek tájékoztatást.

Frissítve!

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a Készenléti Rendőrség jelzése alapján a Salgótarjáni Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai hétfő délelőtt Cered külterületén egy tehergépkocsit ellenőriztek, azonban miután a hátsó ajtót kinyitották a raktérből több személy elszaladt.

police.hu

Hozzátette: a gyanú szerint az ottmaradt sofőr segítséget akart nyújtani a csoportnak, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben embercsempészés gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – eljárást indít.

A rendőrök a szökésben lévő személyek felkutatására és elfogására – a külföldi hatóságokkal történő kapcsolatfelvétel mellett – a további szükséges intézkedéseket megtették.

Elkapták a rendőrök az ukrán embercsempészt | Mint arról beszámoltunk: több embercsempészt is fogtak múlt héten a rendőrök szűkebb hazánkban. Király-Kollár Ramóna, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: a Szécsényi Rendőrkapitányság munkatársai a 22-es számú főúton, a település külterületén vontak ellenőrzés alá egy cseh rendszámú gépjárművet, amelyet egy 28 éves ukrán állampolgár vezetett. Hozzátette: az autó zárt, ablak és ülőhely nélküli rakterében 18 szír állampolgár tartózkodott, akik személyazonosságukat és Magyarország területén tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Király-Kollár Ramóna arra is kitért, hogy a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai az ukrán állampolgár ellen embercsempészés gyanúja miatt indítottak eljárást. A férfit őrizetbe vették és az ügyészségen indítványozták letartóztatását. A nyomozók a bűncselekmények elkövetéséhez használt kistehergépkocsit lefoglalták. A migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában