Felhívás

2024.01.22. 14:20

Fel kell készülni a téli vezetésre: figyelmeztet a nógrádi rendőrség (videó)

Télen több tényező is korlátozhatja az optimális látási viszonyokat, így fontos tisztán tartani a járművünket – hívta fel a figyelmet a Nógrád vármegyei rendőrség a Facebook oldalán.

Nagy Orsolya

A téli hónapokban fokozottan ügyeljünk autónk karbantartására is

Forrás: Pixabay

Mint fogalmaztak, ködös-felhős idő, különböző halmazállapotú csapadék, ködszitálás, az autók kerekei által felvert koszos víz, de még a jármű szélvédőjének párásodása is alkalmas arra, hogy korlátozza a szabad kilátást. Hozzátették: a látni és látszani elv érvényesülése érdekében arra kérik szűkebb hazánk lakosait, hogy fogadják meg a rendőrök tanácsait.

– Gondoskodjanak arról, hogy tökéletesen kilássanak a járműveik szélvédőjén és ablakain, ezért elindulás előtt mentesítsék a szélvédőt belülről a párától, kívülről pedig a rákerülő csapadéktól. Emellett töltsék fel a jármű ablakmosó tartályát jó minőségű, téli ablakmosó folyadékkal és ellenőrizzék az ablaktörlő lapátokat is – hangsúlyozta a rendőrség.

Kiemelték azt is, hogy az őszi-téli hónapokban a megnövekedett csapadék miatt sokkal többet kell használni az ablaktörlőt, így elengedhetetlen annak hibátlan állapota és működőképessége. Ezen túlmenően a biztonságos közlekedés érdekében fontos, hogy a jármű valamennyi üvegfelületét, így az első és a hátsó szélvédőt, az autó ablakait és a jelző és a világítóberendezéseket és a tükröket is tartsák tisztán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában