Beruházás

2024.01.13. 14:18

Életveszélyesek az óvodai játszóeszközök Litkén, pályáztak a fejlesztésre

A község polgármestere, Kristófné Dudás Zsuzsanna nyilatkozott hírportálunknak arról, hogy Litkén milyen fejlesztésekre lehet számítani az idei évben.

Sipos Nina Vivien

Az önkormányzat a Magyar Falu Program keretén belül az óvodai játszóudvar, közterületi játszóterek fejlesztésére adta be pályázatát.

– A helyi óvodai játszóteret tervezzük megcsináltatni, hogy végre használható állapotba kerüljön a gyerekek számára, ugyanis jelenleg elavultak a játszóeszközök és életveszélyesnek minősülnek – közölte a településvezető, hozzátéve: – A szükséges pályázatot már beadtuk ehhez a fejlesztéshez, amire közel hatmillió forintnyi támogatást lehet igényelni.

Új játszóeszközöket szerezhetnek, ha sikeres a pályázat

Az önkormányzati tulajdonú épületek, ingatlanok fejlesztését, az önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó beszerzések megvalósítását alapvetően a Magyar Falu Program támogatja. A pályázat óvodai, illetve közterületi játszóudvar építésére, felújítására, korszerűsítésére szól, továbbá sikeres elbírálás esetén új játszóeszközök, felszerelések, hulladékgyűjtő és pihenőpad is kerülne a litkei óvoda udvarára. 

Kristófné Dudás Zsuzsanna említést tett arról is, hogy ugyan szükséges az óvodai játszóudvar korszerűsítése, de nagy szívfájdalma, hogy a pályázatot nem lehet többféle célra beadni. 

A ravatalozót is felújítanák

– A temetők kisléptékű infrastrukturális fejlesztésére is szerettük volna a Magyar Falu Program támogatását kérni, mivel a temető kerítése és a ravatalozó is felújításra szorulna, de azokat egy másik alkalommal pályázzuk meg – árulta el portálunknak. 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában