Összefoglaló

2024.01.14. 14:39

Csaknem hússzor riasztották a pásztói mentőkutyás egyesületet tavaly

Összefoglalta az elmúlt év tevékenységeit a Help Mentőkutyás Egyesület a Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Együtt a csapat tagjai

Fotó: Facebook

Mint fogalmaztak, eltűnt, ismeretlen helyen tartózkodó személy felkutatása miatt 18 esetben riasztották az egyesületet. A riasztások során 6400 kilométert tettek meg. Az egyesületet összesen kilenc bemutatót tartott az elmúlt évben. 

– Ez azt jelenti, hogy átlagosan 3 hetente vettünk részt kutatásban és 6 hetente tartottunk bemutatót. Ezen felül részt vettünk árvízvédelmi védekezésben és állatmentésben is – olvasható a Facebookon.

Hozzátette: összesen kilenc keresőkutyájuk van, amelyek között személykövető, személykereső és holttestkereső kutyák is megtalálhatók. Ezen túlmenően a szervezet tagjait kutyavezetők, kutyakiképzők, rendvédelmi és honvédelmi, valamint humán egészségügyi végzettséggel rendelkező szakemberek ( harctéri életmentő, felnőtt szakápoló és klinikai szakpszichológus), valamint állategészségügyi végzettséggel rendelkező személyek alkotják. Az egyesület háláját fejezte ki mindenkinek, aki bármilyen formában segítette munkájukat, vagy nyomon követte tevékenységüket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában