Káreset

2024.01.06. 20:20

Beszakadt útszakaszt mentene meg a sziráki alapítvány

A település kétségkívül legbájosabb utcája a Róth Johanna utca, amelynek sikerült valamit megőriznie a község egykori atmoszférájából.

Nagy Orsolya

– Most azonban olyan masszív romlás indult meg, hogy ha nem teszünk semmit, ennek az utcának is vége – hívta fel a figyelmet a Szirák Polgárosodásáért Alapítvány Facebook-oldalán.  Mint fogalmaztak: az óvoda kapuja előtti útszakasz alatt egy terméskőből épített, boltíves áteresz van, ami a Malom út felőli árokba volt hivatott levezetni a vizet. Ezt korábban olyan jól megépítették, hogy minden gondozás nélkül is állt. Decemberben viszont beszakadt, mert nem arra tervezték, hogy ölfával megrakott óriási teherautók haladjanak át fölötte.

Hozzátették: a beszakadás az éj leple alatt történt, még karácsony előtt. Érthetetlen, miért nem jelölték meg, kerítették körbe a helyet szabályszerűen sem akkor, sem azóta.

Az alapítvány kifejtette: jelenleg az óvoda dolgozói által a tátongó lyukra dobott rossz fiók jelzi a veszélyt. Ráadásul olyan, mintha az egyik baj vonzaná a következőt. Az egykori Vojtkó-ház új lakói ugyanis úgy érzik, hogy fehér autójukkal ideálisan a Róth Johanna utca emberemlékezet óta csak gyalogos forgalomra szolgáló járdáján és az áteresz fölötti útszakaszon át juthatnak el a főútra. A szervezet végül hangsúlyozta, hogy meg kell menteni az átereszt és szabályozni szükséges az utca használatát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában