Elismerés

2024.01.21. 09:28

A helyettes államtitkár levélben gratulált Varsánynak a falumegújítási díjhoz

Mint arról portálunk már korábban beszámolt: 2023-ban Varsány nyerte el a Magyarországi Falumegújítási Díj első helyezését, a községfejlesztés legkiemelkedőbb minőségű megvalósításáért. Ehhez most Gombos Márk, az Építési és Közlekedési Minisztérium területi tervezésért és építésügyi igazgatásért felelős helyettes államtitkár levélben gratulált Varsánynak, valamint eredményes felkészülést kívánt az idei európai falumegújítási versenyhez.

Lászlók Judit

„Nagyon jóleső érzés egy polgármesternek és az általa vezetett közösségnek, ha elismerik azt a munkát, amit hosszú éveken keresztül végeznek a falumegújítás érdekében” – írta közösségi oldalán Kanyó Judit, Varsány polgármestere. Majd közzétette azt a levelet, amelyet Gombos Márk, az Építési és Közlekedési Minisztérium területi tervezésért és építésügyi igazgatásért felelős helyettes államtitkár küldött számukra a napokban: 

„Engedje meg, hogy ezúton gratuláljak polgármester asszonynak és Varsány minden lakójának a 2023. évi Magyarországi Falumegújítási Díj versenyen elért győzelmükhöz. Az Építési és Közlekedési Minisztérium a Területi Tervezésért és Építésügyi Igazgatásért Felelős Helyettes Államtitkárságról két tagot delegált a Bíráló Bizottságba. Kollégáim egyöntetű szakmai véleménye alapján Varsány volt az érdemes az első díjra. Bízom benne, hogy a jövőben is aktív tagjai maradnak a falumegújítók közösségének, és továbbra is megosztják tudásukat, példaértékű gyakorlataikat a többi önkormányzattal is. Kérem polgármester asszonyt, hogy folytassák a településfejlesztő munkájukat! Kitűzött céljaik eléréséhez kívánok önnek, a képviselő-testületnek és a település valamennyi polgárának sok sikert és újabb elismeréseket. Eredményes felkészülést kívánok Varsánynak a 2024. évi európai falumegújítási versenyhez. Meggyőződésem, hogy méltóképpen fogják képviselni hazánkat a nemzetközi megmérettetésen.”

Kanyó Judit a bejegyzésben megköszönte a kedves szavakat és a gratulációt. Hozzátette: mindent megtesznek azért, hogy méltóképpen képviseljék majd Magyarországot az európai megmérettetésen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában