Közgyűlés

2023.12.03. 08:18

Újabb pályázatokat ad be a salgótarjáni önkormányzat

Újabb pályázatokat ad be az önkormányzat, egyebek mellett erről is döntöttek a képviselők a salgótarjáni közgyűlésen a napokban.

Kéri István

Eresztvény fejlesztésére is pályázatot ad be a város önkormányzata. A képen a Középbánya-tó

Forrás: Nool.hu

Fotó: Faragó Zoltán

A Kemerovó-lakótelep zöld- és közterületeinek rehabilitációjára (378 millió forint), a Baglyasi út Rákóczi út és vasúti átjáró közötti szakaszának felújítására (200 millió forint) és eresztvényi turisztikai fejlesztésekre (350 millió forint) nyújt be pályázatot az önkormányzat. A beruházások forrása a város számára a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban dedikált, összesen 11 milliárd forint keret. 

Fekete Zsolt ismertetése szerint a kemerovói beruházást egy tervzsűrivel kellett véleményeztetni, az országban Salgótarján volt az első, mely megkapta a zöld utat a testülettől. Azt is hozzátette: az ilyen programokkal érintett 42 város között Salgótarján jól szerepel, hiszen van olyan kiírás, ahol az első 12 beadott pályázatból 4-et Salgótarján jegyzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában