Áramkimaradás

2023.12.07. 17:00

Több mint húsz nógrádi településen még mindig akadozik az áramszolgáltatás

Nógrád vármegyében jelenleg huszonhat településen nincs vagy csak részleges az áramszolgáltatás. A fákra tapadt vizes hó fakidőlésekhez vezetett, ami az MVM Émász közép- és kisfeszültségű szabadvezetékein több helyen zárlatot, sőt vezetékszakadást is okozott. Késő délutánra ügyfeleik döntő többségét már el fogják tudni látni villamos energiával.

Lászlók Judit

Ahogy arról portálunkon beszámoltunk vármegyénk több településen akadozott/akadozik az áramszolgáltatás. Az áramszolgáltatás helyreállításával kapcsolatban megkerestük az MVM Energetika Zártkörűen Működő Részvénytársaságot, amely arról tájékoztatott, hogy az elmúlt órák intenzív havazása következtében a fákra tapadt vizes hó fakidőlésekhez vezetett, ami az MVM Émász közép- és kisfeszültségű szabadvezetékein több helyen zárlatot, sőt vezetékszakadást is okozott.

– Felkészült szerelőink a rendkívül mostoha időjárási körülmények ellenére is késő este óta nagy erőkkel dolgoznak a hibák behatárolásán és elhárításán a tervezett munkák felfüggesztésével, az erőforrások szükséges átcsoportosításával – közölte a szolgáltató. Hozzátették: jelenleg üzemzavarok miatt Alsópetény, Balassagyarmat külterülete, Becske, Berkenye és Borsosberény egy része, Buják egyes részei, Dejtár, Debercsény, Felsőpetény, Kétbodony, Horpács, Ipolyszög, Katalinpuszta, Kisecset, Magyarnándor egy része, Nőtincs, Ősagárd, Patak, Pusztaberki, Rimóc, Romhány, Szandaváralja, Szátok, Szendehely, Szente, Szécsénke érintett.

– A hibaelhárítás folyamatos, de a tapadó hó miatt kidőlő fák sajnos újabb üzemzavarokat is okozhatnak. Előreláthatólag késő délutánra ügyfeleink döntő többségét már el fogjuk tudni látni villamos energiával. Ezúton is köszönjük ügyfeleink bizalmát és megértését, illetve kérjük türelmüket a hátralévő munkálatok befejezéséig – közölte a szolgáltató. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában