Nógrád 2023

2023.12.23. 10:56

Télen is szívesen húz túrabakancsot Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője

Becsó Zsolt, Kelet-Nógrád országgyűlési képviselője decemberben mindig megáll egy kicsit, hogy mérlegelje az elmúlt év eredményeit. A honatya a Polgári Mustra ünnepi interjújában a térséget érintő sikerek mellett a túrázás szeretetéről és az adventi időszakról is beszélt.

Nool.hu

Becsó Zsolt is csatlakozott a Hajrá, Salgótarján! egyesület téli kirándulásához

Forrás: facebook/Hajrá, Salgótarján!

Becsó Zsolt a lap kérdésére elmondta, bár kis túlzással, de szinte minden nap túrázik. "Három évvel ezelőtt, 2020 novemberében megfogadtam, hogy egyetlen nap sem fekszem le úgy, hogy nem tettem meg legalább a tízezer lépést. Ebből azóta sem engedek: eső, szél, hó és forróság sem akadályozhatja meg a kitűzött célomat. A klasszikus értelemben vett kirándulásokat is kedvelem, imádom a hegyeket járni. Salgótarján fekvése csodálatos, remek túraútvonalakat találni a közelben, de egész Nógrád számtalan gyönyörű helyet rejt magában, amit érdemes gyalogszerrel is felfedezni." – tette hozzá. 

A honatya kiemelte, hogy a Kéktúrát az öccsével közösen csinálják, már az 1172 kilométerből 400-at a hátuk mögött hagytak. A Sümeg és Úrkút, a Nógrád és Sirok, valamint a Bánkút és Putnok közötti részt sikeresen végigjárták. Jövőre azonban folytatják, hiszen még bőven van előttük kihívás.

Adományokat osztott az adventi időszakban

A honatya arra a kérdésre, hogyan telt számára az adventi időszak, elárulta: "A parlamenti és a bizottsági ülések december közepéig tartottak, de ebben az időszakban hivatalos voltam többek között a térség évzáró rendezvényeire, a polgármesteri értekezletre és a választókerületi munkát megköszönő találkozókra is. A Modern Városok Programban megvalósított templomfelújítások és számos egyéb fejlesztés átadó ünnepségét is a közelmúltban tartottuk meg. Hétvégente örömmel vettem részt a kelet-nógrádi települések adventi programjain is." 

Becsó Zsolt arról is beszélt, hogy már 16 éve őrzi azt a tradíciót, hogy az ünnepek előtt a térség óvodáit gyümölcsökkel és kisebb játékokkal ajándékozza meg, így idén is mintegy háromezer gyermek arcára csalt mosolyt. Az óvodák mellett az idősotthonok lakóinak is rendre kedveskedik karácsonyi meglepetéssel. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában