Ajándék

2023.12.08. 19:47

Játékokkal és almával leptek meg több ezer óvodást a nógrádi honatyák

Idén sem feledkeztek meg szűkebb hazánk országgyűlési képviselői a nógrádi óvodásokról, az elmúlt évek hagyományának megfelelően játékokkal és gyümölccsel megrakodva látogattak el valamennyi intézménybe.

Gulyás Edina

Becsó Zsolt sehová sem érkezett üres kézzel

Forrás: Facebook / Becsó Zsolt

Az adventi időszakban aki csak teheti  igyekszik lehetőségeihez mérten segíteni a rászorulókon, megajándékozni a számára fontos embereket. Nincsenek ezzel másként szűkebb hazánk országgyűlési képviselői sem, Mikulás környékén, a karácsonyt megelőző hetekben már hagyományosan végiglátogatják megyénk óvodáit. Sosem üres kézzel, csomagokkal megpakolva érkeznek a kicsikhez.

– Számomra immár 16 éve hagyomány, hogy személyesen ellátogatok a választókerületemben található intézményekbe, egyedül a  járvány évében maradt el a látogatás. Természetesen sosem üres kézzel érkezünk – fogalmazott Becsó Zsolt, hozzátéve: – Kezdetben almát ajándékoztunk a gyerekeknek, azonban néhány éve a gyümölcs mellé logikai és készségfejlesztő játékok, labdák, rajzeszközök, színező könyvek is kerülnek a csomagokba.

Mint mondta, a megye keleti településein több mint ötven intézményben teszik szebbé az oda járó mintegy 3 ezer apróság napjait, akik nagy örömmel fogadják a játékokat. Már mindenhol számítanak a Mikulásjárat megérkezésére. Az ajándékozás hagyományát a jövőben is folytatják majd. A képviselő arra is kitért: nem csak a legkisebbeket látogatják meg a karácsonyt megelőző hetekben. Valamennyi bentlakásos időskorúak otthonába, illetve a működő idősek klubjába is eljuttatják a különféle finomságokat rejtő csomagokat, amelyekbe idén sakkjáték is kerül.

Három tonna gyümölcsöt osztottak szét

– Már bő két évtizede az adventi időszak elengedhetetlen programja, hogy a nyugat-nógrádi térség közel nyolcvan óvodájába hazai termesztésű almával kedveskedünk a gyerekeknek – tájékoztatott Balla Mihály, aki arról is beszámolt: – Törekszünk arra, hogy helyi termelőktől szerezzük be a gyümölcsöt.

A honatya elmondta: a kezdeményezés célja, hogy a téli időszakban egészséges, szezonális termékhez jussanak a kicsik. Az sem utolsó szempont, hogy a megyében tevékenykedő gazdákat is támogatja az akció. Idén mintegy 3 tonna gyümölcsöt osztottak szét szűkebb hazánk óvodáiban. Balla Mihály azt is elárulta, hogy igyekszik mindenhova személyes ellátogatni, de a helyi önkormányzatok is segítik a csomagok célba juttatását. Hozzátette: ezt a szép hagyományt, amely sokak összefogásával valósul meg, a jövőben is folytatni szeretnék. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában