Étkezés

2023.12.30. 16:29

Szilveszter előtt megnőtt a virsli iránti kereslet a nógrádi boltokban

Az év utolsó napján szűkebb hazánkban is hagyománnyá vált, hogy virslit fogyasztunk.

Nagy Orsolya

Különösebb néphagyománya nincs, mégis szinte mindenki virslit eszik szilveszterkor. Talán arra vezethető vissza, hogy ilyenkor nem szokás halat és szárnyast enni, a legtöbb virsli pedig disznóhúsból készül. Utóbbi hús fogyasztása pedig szerencsét hoz az új évre. A boltok polcain pedig már az elmúlt napokban is roskadoztak a virslik, akár akciósan is hozzá lehetett jutni.

Utána jártunk, hogy mennyiért lehet még szilveszterre virslit vásárolni. Ha valaki csak kevés virslit szeretne fogyasztani és nem költeni rá túl sokat, az már pár szár forintért is tud vásárolni. A népszerű, márkás termékek közül sok ilyen akciós áron beszerezhető, átlagosan 1200-1600 forintért. Emellett pedig vannak olyan termékek is, amelyek 2000 forint körül mozognak.

Mindig kerül az asztalra

Virsliből sem mindegy azonban, hogy milyen kerül az asztalra. Kelemen-Balogh Gréta, pásztói lakos portálunknak elmondta, hogy ritkán esznek virslit, de a szilveszter egyik elengedhetetlen étele náluk, ugyanis gyermeke nagyon szereti.

– Sajnos nagyon sok, boltban vásárolható termék tele van adalékanyagokkal és ki tudja még mivel, így mindig megnézem, hogy mit tartalmaz a virsli, mielőtt megveszem. Természetesen van a családnak kedvence, amelyet gyakran vásárolok és nem tartalmaz plusz adalékanyagot – fejtette ki Gréta, aki számára fontos, hogy családja és gyermeke egészséges ételeket fogyasszon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában