Ünnep

2023.12.26. 10:58

Sok nógrádi hajlamos túlenni magát karácsonykor – így kerüld el a pluszkilókat

Ünnepekkor nem szabadna senkinek túlhajszolnia magát, hiszen karácsonykor a legfontosabb a szeretet és a szeretteinkkel együtt töltött minőségi idő.

Nagy Orsolya

A karácsony lényegérő beszélt portálunknak Kovács Hetti, salgótarjáni egészségmentor és természetgyógyász, aki úgy véli, hogy a szeretet a legfontosabb ilyenkor.

– Érdemes ilyenkor kicsit elcsendesedni. Az adventi időszak a készülődés, a nyugalomról kellene, hogy szóljon, amikor kicsit befelé fordulunk és elszámolunk az egész évünkkel, hogy milyen célokat értünk el, hol tartunk és min tudunk változtatni. Emellett fontos megdicsérni és szeretni magunkat, de egymást is – fejtette ki Kovács Hetti.

Hozzátette: sajnos manapság mindezt egy kicsit másként értelmezzük. Érdemes az ünnepek során főleg a hölgyeknek nem túlhajszolni magukat. Nem fognak senkit jobban szeretni ugyanis, ha nyolcféle süteményt készítenek és 35 fogásos ebédet. Nem kellene ezt ennyire túltolni, hiszen két gyomrunk sem lesz az ünnepek alatt és csak megterheljük a szervezetünket. Ezen kívül nem szabad túlzásba vinni a takarítást, a készülődést és a főzést sem, hiszen akkor stressz és fáradtság fog jelentkezni.

Kovács Hetti arra is kitért, hogy sokszor mi magunkat sodorjuk bele a nagy pörgésbe, ami nem jó. Helyette az lenne a fontos, hogy az legyen a legnagyobb az ajándék, hogy az ember az idejét, a kedvességét és a szeretetét adja a másiknak. Az ünnepek alatt pedig érdemes időt szánni magunkra akár egy forró fürdővel, olvasással vagy egy sétával.

A természetgyógyász azt kívánja a lakosoknak, hogy mindenki szépen élje meg az ünnepet és lehetőleg kerüljék a stresszt, valamint a szorongást. A napi világ problémáit pedig tegyék félre, inkább a családjukra és saját magukra koncentráljanak, hiszen annyi szép dolgot fel lehet ismerni ilyenkor magunkban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában