Nyugdíjas élet

2023.12.30. 07:35

Rendszeresen szerveznek közös programokat a salgótarjáni öregdiákok

Éppen tíz esztendővel ezelőtt tartotta 50 éves érettségi találkozóját az egykori közgazdasági technikum, szakközépiskola ipari tagozatának A osztálya.

Csongrády Béla

A mindmáig összetartó egykori tanulók rendszeresen találkoznak, nem véletlen, hogy 2013-ban felmerült egy öregdiák egyesület létrehozásának gondolata. Az ötletet tett követte, s miután az akkori igazgató Baranyai Zoltán is támogatta, 2014 májusában 29 fővel létre is jött egy új közösség, amely vezetőséget is választott. 2018-ban, majd újabb öt év elteltével – nem mellesleg – a közelmúltban  megismétlődött ez az aktus. Az elnök ismét  Dupák Sándorné lett, aki nagy szorgalommal, ötletgazdagon vezeti az öregdiákok tevékenységét. Tagja maradt, illetve lett az elnökségnek Havasi Pálné és Rozmán Antalné is. 

A munkájukat folyamatosan segíti Balogh Béláné és Molnár Sándorné, aki annak idején szintén ugyanabban az évfolyamban érettségiztek. Tevékenységük egyik fontos területe a megemlékezések, kirándulások  szervezése. Voltak például az Al-Dunán és egy erdélyi körúton. Alkalmaként együtt ballagnak a fiatalokkal is. Már készülnek az idei 10 éves évfordulójukra, s szeretnék, ha létszámukat sikerülne növelni.  Az utóbbi időben kifejezetten jó együttműködést alakítottak ki a Hagyományőrzők Civil Társaságával. Ugyancsak  jó az emberi és munkakapcsolatuk az Erdély Körrel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában