Pályázat

2023.12.30. 09:18

Országos első helyet szerzett képversével a pásztói gimnazista

Gustave Eiffel 1923. december 27-i halálának 100. évfordulója alkalmából a Budapesti Francia Intézet a Köznevelési Államtitkárság támogatásával pályázatot hirdetett a neves mérnök munkásságának megünneplésére – adta hírül a Mikszáth Kálmán Gimnázium Facebook-oldalán.

Nagy Orsolya

Mint fogalmaztak, Vincze Aisa, a francia tagozat 9.F osztályos tanulója első helyezést ért el kaligramma (képvers) művével az irodalmi kategóriában. A zsűri az esztétikai élmény mellett elismerő szavakkal illette Aisa versírói tehetségét is. Hozzátették: a díjátadó ünnepségnek a budapesti Francia Intézet adott otthont, ahol dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár köszöntője után Mme Clair Legras, Franciaország magyarországi nagykövete adta át az elismeréseket.

Az intézmény arra is kitért, hogy Aisát Horváthné Tajti Ágnes igazgató, Aurélien Atinsi igazgatóhelyettes és Darázsné Racskó Renáta, a nyertes franciatanára kísérte el a rangos eseményre. A verseny makettkészítő kategóriájában indult még Laczi-Bidiga Zsófia, valamint Takács Tamara 9. osztályos tanuló, akik ezúttal nem értek el helyezést. Mindhárom alkotás megtekinthető lesz januártól a kollégium épületében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában