Internet

2023.12.21. 08:12

Online csalók

Nem árt résen lenni, mert könnyen csapdába lehet esni az interneten és csalás áldozatává válni. Nagy Orsolya gondolatai.

Nagy Orsolya

Sajnos manapság igen sok az online és telefonos csaló szerte az országban. Ez nagyon elkeserítő a számomra, ráadásul veszélyes is. Nemrég például egy ismerősöm járt pórul, akinek a mobiltelefonszámával éltek vissza. Többen is felhívták őt, hogy nem fogadott hívásuk volt tőle és, mint kiderült, nem is ő telefonált. Van ugyanis egy olyan alkalmazás, amellyel ellopják mások telefonszámát és a nevük indítanak hívást és próbálnak pénzt kicsalni másoktól. 

Egy másik alkalommal jó magam jártam majdnem pórul. Egy nyereményjátékban vettem részt a közösségi oldalon. Egy nap elteltével már kaptam is az értesítést, hogy nyertem. El sem akartam hinni, annyira örültem. Mikor azonban rákattintottam az oldalra, a bankszámla adataimat akarták elkérni. Itt azonnal gyanússá vált az egész és bezártam az oldalt. Később a játékot hirdető weboldal közzétett egy felhívást, amelyből kiderült, hogy valaki ellopta a nevüket és így próbált pénzt kicsalni az emberekből. Volt már egyébként arra is példa, hogy autót nyertem. Természetesen kiderült erről is a legnagyobb bánatomra, hogy csalás az egész. 

Azt hiszem ezekben a dolgokban, nem igazán vagyok szerencsés. A párom ellenben annál inkább az, hiszen az elmúlt hetekben három alkalommal is nyert valamilyen játékon, vagy sorsoláson és ezek közül egyik sem volt átverés. Mindenesetre azt hiszem, nem árt résen lenni, mert könnyen csapdába lehet esni az interneten és csalás áldozatává válni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában