Program

2023.12.15. 11:06

Luca-napi vigadalmat rendeznek szombaton Hollókőn

A település önkormányzata a közösségi oldalán adta hírül, hogy december 16-án, szombaton Luca-napi vigadalmat rendeznek Hollókőn, az Ófaluban.

Lászlók Judit

Forrás: Facebook / Hollókő

„Ezen a napon a Luca-napi népszokásokat elevenítjük fel játékos formában, az ide látogatókkal közösen. Akik az év legsötétebb napjára is fel akarnak készülni, azok egy Luca napi szerencsehozó batyut is megtölthetnek a mai napon. A kotyoló túra során a fiatal lányok még azt is megtudhatják, hogy melyik irányból érkezik a jövendőbelijük” – olvasható a bejegyzésben. 

A Luca Napi Vigadalmat 11 órakor nyitják meg az érdeklődők számára a templom előtt. Ezt követően a megtudhatják mi is az a Luca nap, illetve bevezetést kapnak a népszokás rejtelmeibe. Majd 11.30-kor egy közös kotyoláson vehetnek részt a látogatók az Ófalu utcáin. Az egyes portáknál a duda- és dobszó mellett tréfás bőség- és egészségkérő énekek, valamint a rossz erőket távol tartó praktikákat is megismerhetik. A kotyolást 13.30-or újra megismétlik. A napot pedig a HollóKör szervezésében a táncházzal zárják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában