Nool.hu videó

2023.12.27. 08:00

Így adták át a 23-as főút Bátonyterenyét elkerülő új szakaszát (videó)

A napokban átadták a forgalom számára a Bátonyterenyét elkerülő szakaszt, valamint az észak-dél irányú, Nagybátonyt és Kisterenyét összekötő utat. Az átadás pillanatát videónkon is megnézhetitek.

Nool.hu

Mint arról beszámoltunk: régi álom vált valóra Bátonyterenyén minap, amikor is ünnepélyes keretek között átadták a 23. számú főút Bátonyterenye-Kisterenye új nyomvonalú elkerülő szakaszát. Az eseményen elsőként Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára szólt az egybegyűltekhez. Mint mondta, az elkerülő út és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések megvalósítása egy komplex, több elemből álló projektet jelent. A munkálatok azonban itt nem érnek véget, hiszen 2024 januárjában megkezdődnek az átkelési szakaszon a hídbontási munkálatok is.

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő beszédében felelevenítette, hogy 13 évvel ezelőtt, amikor a város polgármesterével és a helyi közösséggel elkezdték a közös munkát, akkor az első karácsonyfa alatt nagyon „sanyarú” ajándékokat találtak.

Nagy-Majdon József, Bátonyterenye polgármestere felidézte, hogy miként jött létre a városrészek összeolvasztásával a nagyközség, amely végül hozzávetőleg öt évvel később, 1989. március 1-jén városi rangot kapott. Hozzátette: már ekkor megfogalmazódott a cél, hogy a településrészeknek össze kellene „nőniük”. 

Az átadás pillanatát videónkon is megnézhetitek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában