Nool.hu podcast

2023.12.20. 17:39

Gyógyírt nyújt a kínzó problémákra a salgótarjáni lábápolómester (podcast)

Somoskőyné Józsa Máriát mindig is a segíteni akarás hajtotta előre az életben, melyet 19 évvel ezelőtt választott szakmájában is napról napra kamatoztat. A salgótarjáni kéz- és lábápolómester podcastünkben egyebek mellett választ ad arra, mik a leggyakoribb végtagokat érintő problémák, s hogyan is előzhetjük meg ezek kialakulását.

Palchuber Kinga

Somoskőyné Józsa Mária húsz éve foglalkozik már kéz- és lábápolással

Forrás: Nool

Fotó: Palchuber Kinga

Somoskőyné Józsa Mária salgótarjáni kéz- és lábápolómester szerint egyre többen küzdenek köröm- és lábproblémákkal, ugyanis nem szánnak elég időt a végtagok megfelelő ápolására. Beszélgetésünkből többek között kiderült, hogy a cukorbetegség gyakori következménye a diabéteszes láb, melynek elhanyagolásából fakad a lábamputációk közel 70 százaléka. A szakember számos tanáccsal is ellátott minket a lábak ápolását illetően, így szóba került a körmök megfelelő vágása és az is, milyen cipőt ideális viselni felnőtt- és gyermekkorban. Kérdésünkre a specialista azt is elárulta, hogyan ismerhető fel egy gombás elváltozás, és mit tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a fertőzést

Somoskőyné Józsa Mária végül kiemelte, kinek ajánlja elsősorban a géllakk felhelyezését, de házi praktikát is megsúgott ahhoz, hogy széppé varázsoljuk a bőrünket a téli időszakban is. A lábápolóról egyébként az is kiderült, hogy rengeteg beteggel és mozgásában korlátozott emberrel találkozott már, hiszen 12 évet idősotthonban is dolgozott. 

Összességében elmondható, hogy legyen szó különféle sebekről, makacs bőrkeményedésekről, körömdeformitásokról, sarokrepedésekről, tyúkszemekről, körömágygyulladásokról, szemölcsökről vagy gombás körmökről, a megfelelő anyagokkal és eszközökkel meg lehet találni a megoldást a gyógyulás felé, ugyanakkor mindegyik bajra igaz: minél előbb fordulunk szakemberhez, annál hamarabb megszabadulhatunk a problémáktól. Hallgassátok meg a szakember tippjeit!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában