Karácsony

2023.12.31. 12:12

Gazdagabbá tette az ünnepet a balassagyarmati önkormányzat

„Évről évre az önkormányzatban megpróbáljuk kicsit gazdagabbá tenni a gyarmati polgárok, az alkalmazottaink, a közmunkásaink, a karitatív szervezetek és a rászoruló családok karácsonyi ünnepét” – közölte Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere a közösségi oldalán.

Lászlók Judit

A bejegyzésből megtudhattuk továbbá azt is, hogy gazdag adventi és karácsonyi műsorokkal, a feldíszített belvárossal, korcsolyapályával, fénybiciklivel, vásárokkal kedveskedtek a városlakóknak és a környékbelieknek. A Városi Színezőkönyv és a sütikinyomó után idén fémbögre ajándékot, és új helytörténeti kiadványokat is finanszíroztak. Ezenfelül négyszázötven városi és társulási alkalmazottuk fejenként átlag hetvenötezer forint év végi jutalmat kapott, illetve száz rászoruló családnak tizenkétezer forintos ünnepi élelmiszercsomagot ajándékoztak, többen tüzifát is kaptak. A közfoglalkoztatottaknak gazdag húskészítmény csomagot állítottak össze. Mindezek mellett segítették a város karitatív szervezeteinek, intézményeinek és a Napsugár Nyugdíjas Klub év végi rendezvényeit, hogy a karácsony minél teljesebb lehessen.

A polgármester a bejegyzésben kitért arra is, hogy szeretnének a jövő évben is segíteni.

„Ezért azon városi alkalmazottaink, akiknek a bére a decemberi és januári emelésekkel sem éri el a 10 százalékos növekedést novemberi bérükhöz képest, az ő számukra januártól biztosítjuk azt. Alkalmazottaink havi cafeteria juttatását pedig 22 százalékkal emeljük januártól.” – közölte a polgármester, aki végül megköszönte a Városházán és minden intézményükben dolgozó személy idei évi munkáját is. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában