Gyász

2023.12.21. 08:18

Elhunyt a Nógrád Megyei Tűzoltó-parancsnokság egykori illetményszámfejtője

Szomorú hírről számolt be a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Nagy Orsolya

Életének 77. esztendejében elhunyt Oravecz Istvánné, a jogelőd Nógrád Megyei Tűzoltó-parancsnokság egykori illetményszámfejtője. Mint írták, Oravecz Istvánné (született: Híves Éva) 1947. június 14-én, szülei második gyermekeként Karancsalján született. Oravecz Istvánnét 1983. április 1-jén nevezték ki a Nógrád Megyei Tűzoltó-parancsnokság állományába, mint könyvelő-számfejtő.

A katasztrófavédelem honlapján arra is kitért, hogy a munkájával kapcsolatos jogszabályi környezetet folyamatosan nyomon követte és azokat megfelelően alkalmazta. Jellembeli tulajdonságát az őszinteség, a közösség iránti kötelességtudata, a segítőkészség, a megbízhatóság, családja iránti szeretete és a felelősség jellemezte. Mint fogalmaztak, ezen emberi tulajdonságainak köszönhetően, rövid időn belül beilleszkedett és munkatársaival kitűnő kapcsolatot teremtett. Gyakorlati és elméleti téren is mindent megtett annak érdekében, hogy tudását gyarapítsa, az alapismereti vizsgát kitűnő eredménnyel teljesítette.

Kifejtették azt is, hogy munkaviszonya alatt több alkalommal részesült parancsnoki dicséretben és jutalomban is, valamint megkapta a Tűzbiztonsági Érem bronz fokozatát is. Szolgálati viszonya 1991. augusztus 31-ei hatállyal szűnt meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában