Folklór

2023.12.03. 11:58

Belopta magát a közönség szívébe a szécsényi Palóc Néptáncegyüttes évzáró műsora (fotók)

Az adventi várakozás jegyében repültek a szoknyák, dobbantak a csizmák a szécsényi művelődési központ színpadán szombaton. A Palóc Néptáncegyüttes ünnepre hangoló teltházas folklór műsorát vastapssal jutalmazta a közönség.

Veres Edina

Fergeteges műsorral léptek közönség elé a gyerekek is

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Szinte nem maradt szabad ülőhely szombaton a szécsényi művelődési központ színpada előtt. A világot jelentő deszkákon az idén 25 éves Palóc Néptáncegyüttes hagyományos évzáró folklórműsora bontakozott ki a megkoreografált tánclépések egymásutánjából. Az Adventi Várakozás névre keresztelt programon nem csupán a Palóc Néptáncegyüttes egykori és jelenlegi tagjai, illetve az Iglice Táncegyüttes ropta. 

Mellettük a színpadon az utánpótlás csoportok, így a Palóc Csemeték és az Apró Palócok is bemutathatták tánctudásukat. A műsor belopta magát a közönség szívébe, így a nézők hosszas tapsukkal jutalmazták a gyerek és felnőtt táncosokat egyaránt. Az esemény során a Szécsényi Népművészeti Egyesület átadta Kail Csaba-díjakat, míg Szécsény Város Önkormányzata a Palóc Néptáncegyüttes immár negyed évszázada végzett tevékenységét díszoklevéllel ismerte el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában