Készülődés

2023.12.11. 16:13

Adventi forgataggal idézték fel a karácsonyi vásárok hangulatát Bátonyterenyén

Egy csipetnyi karácsonyi varázst csempésztek a helyiek napjába advent második vasárnapján Bátonyterenyén.

Gulyás Edina

Sokan voltak kíváncsiak a rendezvényre

Forrás: Nool.hu

Fotó: Gulyás Edina

Karácsonyi dallamok és forralt bor illata töltötte be az Ady Endre Művelődési Központ előtti területet vasárnap délután. A Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. munkatársai, az önkormányzat támogatásával, rendezték meg a karácsonyi vásárok hangulatát idéző eseményt, ami a városban zajló adventi programok sorába illeszkedett. Az elmúlt hetekben templomi koncerttel, süteményvásárral és mikulásfutással hangolódhattak a helyiek az ünnepekre.

Gyerekek fellépései színesítették a programot
Fotó: Gulyás Edina / Forrás: Nool.hu

– Ebben a formában első alkalommal tartottuk meg a hagyományteremtő céllal életre hívott eseményt. Az adventi forgataggal szeretnénk a nyüzsgő karácsonyi vásárokat ide idézni, ezt egyrészt a helyi és a környező településekről ide érkezők kézműves termékei biztosítják. Az ünnepi hangulatról pedig a fellépők gondoskodnak – fogalmazott Maruzs-Molnár Ágnes, a nonprofit kft. ügyvezetője. – Bízunk abban, hogy a jövőben még nagyobb területen tudjuk megvalósítani a közösségformáló eseményt. 

A délután során a városi óvodák valamennyi intézménye bemutatta műsorát. A helyi Erkel Ferenc és a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek előadása is színesítette a programot, de a Flowers Girls mazsorett csoport is fellépett. A képviselő-testület tagjai zsíros kenyeret, a kézművesek pedig szebbnél szebb karácsonyi díszeket kínálta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában