Virágos Magyarország

2023.11.25. 17:15

Varsány lett idén a legvirágosabb ezer főnél népesebb falu hazánkban

Pénteken harmincadik alkalommal adták át a Virágos Magyarország 2023-as elismeréseit Budapesten, az Eiffel Műhelyházban tartott ünnepélyes díjkiosztón. Kanyó Judit, Varsány polgármestere a közösségi oldalán számolt be róla, hogy a település elnyerte az idei év legvirágosabb települése címet.

Lászlók Judit

Akik a virágokat szeretik, rossz emberek nem lehetnek

Forrás: Pixabay

Varsány is fődíjat kapott. Nagyon büszkék vagyunk a szép elismerésre. Az elmúlt években végzett tudatos környezetszépítő munkát most országosan is elismerték. Nagyon köszönöm minden kedves kollégámnak, akik folyamatosan részt vesznek a település szépítésében és fejlesztésében. Óriási öröm és megtiszteltetés volt átvenni a díjat – emelte ki a bejegyzésben a polgármester.

A Magyar Turisztikai Ügynökség közleményéből kiderült, hogy a jubileumi harmincadik alkalommal tartott díjkiosztón az idei legvirágosabb település címét a nagyvárosok kategóriájában Győr, a harmincezer lakosnál kisebb városok közül pedig Paks nyerte el. Varsány lett a legvirágosabb ezer főnél népesebb falu, míg a legkisebb települési kategória fődíját Alsómocsolád kapta. A versenyen öt települési kategóriában és hat kiemelt témában hirdettek győzteseket, több mint 50 szakmai díjat adtak át. A megmérettetésre kilencezer pályázat érkezett, a harminc év alatt a versenyt folyamatos innováció jellemzi, a kategóriák körét bővítették: idén első alkalommal nevezhettek a települések az Év zöld innovációja díjra. A megmérettetésre idén minden korábbinál több, 492 pályázat érkezett. 

Korábban is díjazták már a községet

Varsány az elmúlt években rendszeresen részt vett a Virágos Magyarország versenyen és több alkalommal is részesült a különböző elismerésekben: Arany Rózsa Díj (2012), Belügyminisztérium (2015), Év települése díja (2016), Fővédnöki díj (2018), Országgyűlés Fenntartható Település bizottsága (2019), Miniszterelnöki különdíjban (2021), Virágos Önkormányzatért díj (2022).

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában