Tudáspróba

2023.11.12. 14:25

Várostörténeti vetélkedőt rendeztek a gyerekeknek a salgótarjáni múzeumban

Idén ismét várostörténeti vetélkedőn mérhették össze tudásukat az iskolások a Dornyay Béla Múzeumban.

Veres Edina

Kedden általános iskolás tanulókból álló csapatok érkeztek a salgótarjáni múzeumba azért, hogy részt vegyenek az idei várostörténeti vetélkedőn. 

A Dornyay Béla nevét viselő intézmény Facebook oldalán osztotta meg, hogy jó hangulatban zajlott le a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében megrendezett megmérettetés, aminek témája ebben az évben Salgótarján építészete volt. A bejegyzésből kiderült továbbá, hogy a nagyon szoros küzdelemben a negyedik helyezést a SÁIK Székhelyintézménye – azaz a Gagarin – Kaszálók nevű csapata szerezte meg. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a szintén gagarinos Felfedezők csapata állhatott fel, míg második lett a SÁI Beszterce-lakótelepi Tagiskola Bes(z)terce névre hallgató csoportja. A verseny legeredményesebbének a SÁI Kodály Zoltán Tagiskolából érkezett diákok alkotta Kisasszonyok csapat bizonyult. A verseny szerdán várostörténeti vetélkedő középiskolás fordulójával folytatódott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában