Közbiztonság

2023.11.06. 18:08

Új autóval segíti a nógrádi rendőr-főkapitányság a szécsényi polgárőrök munkáját

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság használatra adott át egy autót a Szécsény és Térsége Polgárőr, Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Egyesületnek hétfőn szécsényi kastélymúzeum előtt. A járművel nagyban segítik a szervezet tevékenységét.

Lászlók Judit

Vizi Zoltán az autó kulcsait dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitánytól vehette át

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Vizi Zoltán, a Szécsény és Térsége Polgárőr, Önkéntes Tűzoltó és Katasztrófavédelmi Egyesület elnöke portálunknak a helyszínen elmondta, hogy a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság használatra adott át egy autót a szervezetüknek, ezzel is segítve a munkájukat, amiért nagyon hálásak. 

– Szécsényhez hozzátartozik két településrész, Pösténypuszta és Benczúrfalva, így a városon belüli járőrszolgálatok mellett e helyeken is nagy segítséget nyújt számunkra az autó – mondta Vizi Zoltán. Hozzátette: – Az egyesületünk továbbá önkéntes tűzoltói feladatokat is ellát, ezért, ha a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság riasztja a Szécsényi Katasztrófavédelmi Őrsöt, arról mi is értesítést kapunk. Ez lehet például baleset, tűzeset, tűzjelző riasztása vagy éppen vihar esetén egy fakidőlés. Azok a tagjaink, akik ekkor éppen a közelben vannak és tudnak segíteni, akkor az autó segítségével gyorsabban a helyszínre érkezhetnek. 

Kiemelte: a rendőrség számára főként a rendezvények biztosításában tudnak segíteni, illetve időnként közös szolgálatokat is adnak. Mindezeknek az ellátásában nyújt nagy segítséget az új autó. Külön öröm, hogy utóbbival már kettőre nőtt az egyesület gépjárműveinek a száma. 

Segíti a munkát

Vizi Zoltán az autó kulcsait dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitánytól vehette át hétfő délelőtt Szécsényben, a Magyar Nemzeti Múzeum Forgách-Lipthay Kastélymúzeuma előtt. Dr. Somssich Gabriella eközben elmondta: bízik benne, hogy az autó az egyesület hasznára válik és segíti majd a tagok munkáját. Az eseményen részt vett Vass Miklós, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének az elnöke és Bárnai Balázs alezredes a Szécsényi Rendőrkapitányság vezetője is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában