Közművelődés

2023.11.05. 08:18

Tovább erősítették a nógrádi Minőségműhely szakmai közösségét

Szűkebb hazánkban Minőségműhely elnevezésű szakmai közösség jött létre és működik tavasz óta, amely keretei között megismerteti a minősítési rendszer jellemzőit, ösztönzi a szemlélet elfogadását – olvasható a Nemzeti Művelődési Intézet honlapján.

Nagy Orsolya

A szakmai útra Nagyorosziból, Romhányból, Balassagyarmatról, Tarról, Bujákról, Palotásról és Héhalomból is érkeztek

Forrás: Beküldött fotó

Mint írták: az intézet közfeladata szerint a helyi közművelődési tevékenységek és a területi feladatok segítése, fejlesztése érdekében közművelődési szakmai szolgáltatásokat biztosít, egyebek mellett részt vesz például a közművelődés minőségrendszerének működtetésében is.

Hozzátették: a műhely tagjai intézmények és színterek vezetői, kollégái, valamint jegyzők, hiszen 2023-tól az intézmények mellett a színterek is indulhatnak a minősítési pályázaton.

A Nemzeti Művelődési Intézet arra is kitért, hogy az immár három Minősített Intézmény címmel büszkélkedő Tiszaújvárosi Művelődési Központ és Könyvtár – Derkovits Művelődési Központ látta vendégül a minőség műhely résztvevőit október végén.

A szakmai útra Nagyorosziból, Romhányból, Balassagyarmatról, Tarról, Bujákról, Palotásról és Héhalomból is érkeztek kollégák a megyei igazgatóság munkatársaival közösen.

Kifejtették: Mátyás Zoltán intézményvezető és kollégái szeretettel fogadták a látogatókat, akik többet is megtudhattak Tiszaújvárosról, valamint az intézményről. Bemutatták azt is továbbá, hogy a minősített intézmény cím elérése érdekében milyen tevékenységeket folytatnak.

A résztvevők nagy érdeklődése és kérdései interaktívvá tették a szakmai megbeszélést. Az intézmény bejárása során pedig számos új ötlet és kreatív megoldás született.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában