Nool.hu videó

2023.11.27. 16:18

Teljesen felújított katolikus templom várja a híveket Mátranovákon (videó)

A kormány támogatásával újították fel kívül-belül a mátranováki katolikus templomot, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át a napokban. Erről videót is készítettünk.

Nool.hu

A rendezvény ünnepi szentmisével kezdődött, amelyet Marton Zsolt, a Váci egyházmegye püspöke celebrált

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Mint arról beszámoltunk: a rendezvény ünnepi szentmisével kezdődött, amelyet Marton Zsolt, a Váci egyházmegye püspöke celebrált. Az eseményen jelen volt Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki elmondta, szép a megújult plébánia épülete, valamint a templom is, amely közös összefogással és a magyar kormány támogatásával, százmillió forintból kapott új köntöst. Az államtitkár háláját fejezte ki a nógrádi embereknek, akik megérdemelték ezt a felújítást.

– A hűségük, a szorgalmuk és a kitartásuk, amellyel a kereszténységet szolgálják, megérdemeli a segítséget. Mátranovák mellett a Modern Városok Program keretében  28 katolikus templom, továbbá 8 református, evangélikus, baptista és zsidó templom, kápolna és imaház újulhatott meg – fejtette ki az államtitkár.

Az átadó pillanatáról egy videót is megtekinthettek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában