Közfoglalkoztatás

2023.11.19. 10:59

Szigorú ellenőrzés mellett folytatódhat a közmunkaprogram Nagylócon

A kormányhivatal ellenőrzést indított Nagylócon miután öt önkormányzati képviselő lemondott és Szalai Gábor polgármester is a távozott posztjáról. A feltárt szabálytalanságok ellenére szigorú ellenőrzés mellett nyújt megélhetést továbbra is a program a közfoglalkoztatottaknak.

Lukács Zsófia

– A kormányhivatal pénzügyi szabálytalanságokat tárt fel a település közmunkaprogramjával kapcsolatban. A problémák a nyilvántartás szerinti és a valós foglalkoztatottak létszáma közötti igen jelentős különbséghez, továbbá a támogatásból beszerzett eszközökhöz is kapcsolódtak. A többszöri, előre be nem jelentett ellenőrzések keretében és a hatósághoz érkezett névtelen bejelentéseket követően feltárt szabálytalanságok következtében 17 millió 240 ezer forint támogatás visszaköveteléséről született határozat az önkormányzattal szemben – tájékoztatta korábban portálunkat a kormányhivatal.

Kiemelték, hogy költségvetési csalás gyanúja miatt, ismeretlen tettessel szemben a kormányhivatal feljelentést tett. Információink szerint a feltárt problémák ellenére jelenleg is több, mint 30 embert foglalkoztat a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal a közmunkaprogramban a településen.

– A nagylóci közmunkaprogramban ténylegesen dolgozó munkavállalók és családjaik megélhetése nem kerülhet veszélybe rajtuk kívülálló problémák miatt. Erre figyelemmel, a lehető legszigorúbb ellenőrzés mellett, 33 személy bevonásával új közmunkaprogram indulására adott lehetőséget a kormányhivatal a településen, új önkormányzati vezető irányításával, a legjellemzőbb közfoglalkoztatási célokkal –tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában