Premier

2023.11.06. 21:28

Sopsits Árpáddal is találkozhat a közönség új filmjének balassagyarmati premierjén

November 10-én 18 órától tartják a balassagyarmati Madách moziban a díszbemutatóját a Martfűi rémet is rendező Sopsits Árpád új filmjének. A Mellékszereplők című dráma a balassagyarmati Telek Balázs fotó- és képzőművésznek állít emléket. A történet jelentős része az Ipoly-parti városban játszódik, a főszerepet Telek Zoltán Tibor, a művész testvére alakítja.

Lukács Zsófia

Sopsits Árpád bevallása szerint hálával tartozik minden szereplőnek

Forrás: Nool

Fotó: Lukács Zsófia

Mint arról korábban beszámoltunk, nemrégiben az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartották a telt házas díszbemutatóját Sopsits Árpád új filmjének, a Mellékszereplők című drámának, amelynek számtalan balassagyarmati vonatkozása van.

A filmet a 2015-ben, 41 éves korában elhunyt Telek Balázs fotóművész alkotásai inspirálták, akivel Sopsits Árpád többek között a drégelypalánki Fotó Faluban is együtt dolgozott és baráti kapcsolatot ápolt. A sajátos felépítésű filmben megismerhetünk egy keramikus és egy fotóművész párt, egy gazdag vállalkozót és annak menedzser feleségét, egy börtönben szolgáló papot, valamint egy kislányt is. Az alkotás főként erkölcsi és identitásbeli problémákat jár körül. Azzal szembesít, hogy milyen nehéz a valódi önmagunk megtalálása és felvállalása.

Elsősorban emléket állít Telek Balázs Balogh Rudolf-díjas fotográfusnak, többek között ezért is szerepel a filmben lánya, Telek Babita és testvére Ifj. Telek Zoltán. Néhány jelenet erejéig feltűnik a vásznon, az idén 80 éves Telek Zoltán festőművész is. Sok forgatási helyszín kapcsolódik az Ipoly-parti városhoz, mint például : a börtön, főutca és főtér, valamint a városi könyvtár, és a Nyírjesi tó környéke.

A balassagyarmati filmbemutatón fellép majd a Latte Maffiato zenekar, az ő közreműködésükkel készültek a filmben hallható zenék. A vetítést követően lehetőség nyílik a rendezővel és a szereplők egy részével személyesen is találkozni és beszélgetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában