Fejlesztés

2023.11.13. 11:39

Segédpüspök áldása szállt a felújított zagyvarónai templomra

A zagyvarónai templom is gyönyörűen megújult a Modern Városok Program részeként – tájékoztatott közösségi oldalán Becsó Zsolt országgyűlési képviselő.

Gulyás Edina

A felújított templomot vasárnap ünnepi szentmise keretében dr. Varga Lajos, a Váci egyházmegye segédpüspöke szentelte meg. 

Mint arról korábban portálunk is beszámolt: Salgótarjánban és a környező településeken jelentős egyházi beruházások kezdődtek 2021-ben a Modern Városok Program közel négy és félmilliárd forintos támogatásával. Ebből a forrásból kapott kívül-belül új köntöst a zagyvarónai templom is.

A beruházás során kicserélték a tetőszerkezetet, megoldódott a csapadékvíz elvezetés, teljesen kicserélték az elektromos hálózatot és új padokat, valamint padfűtést is beszereltek. A templomhajóban, a szentélyben és a sekrestyében is megújult a járófelület. Az Isten házában eredetileg nem voltak freskók és falképek, 1934-ben Bátki József festette azt ki. Az általa készített alkotások és az 1800-as évek végéről származó orgona teljes körű restaurálása is elkészült.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában