Rendezvény

2023.11.11. 09:48

Rászorulókért fognak össze az ünnepek előtt a nógrádi civil szervezetek

Idén is összefognak a nógrádi önkéntesek az Adventi Civil Börzén.

Nagy Orsolya

Tolnai Sándor, a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szakmai munkatársa elárulta, hogy a kezdeményezés még 2020-ban indult útjára, amely során a Miniszterelnökség a civil központok országos hálózatával teret és lehetőséget biztosított a civil szervezetek bemutatkozására és az adventi adománygyűjtő kampányok népszerűsítésére.

A szakmai munkatárs felidézte: az adventi időszakban zajló adománygyűjtő programot tavaly sajátos céllal rendezték meg a Civil összefogás a kárpátaljai közösségekért címmel. Akkor a kárpátaljai óvodák, iskolák és gyermekotthonok számára gyűjtöttek. Országosan 452 doboznyi adomány, további nagy értékű elektronikai segédeszközök, valamint több mint egymillió forint jött össze.

Tolnai Sándor elárulta, hogy a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi a már hagyománynak számító Adventi Civil Börzét.

– Idén több teret és lehetőséget szeretnénk biztosítani a civil központoknak a helyi megvalósítást illetően. Az adventi időszakban zajló adománygyűjtésre minden civil központnak lehetőséget biztosítanak, hogy saját hatáskörében, legjobb belátása szerint válassza ki a vármegyei adománygyűjtés célcsoportját a helyi igényeknek és lehetőségeknek megfelelően – közölte a szakmai munkatárs.

A tervek szerint a kezdeményezés november 27-én, hétfőn kezdődik és egészen december 20-ig, szerdáig tart majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában