Pályázat

2023.11.12. 19:20

Parkosítással teszik szebbé, élhetőbbé Csécse települést

A zöldterületek fejlesztésével, parkosítással varázsolják szebbé, élhetőbbé Csécsét, a gyerekek pedig új játszóeszközöknek örülhetnek majd.

Gulyás Edina

Szépül és zöldterületekkel gazdagodik Csécse település, az önkormányzat ugyanis 43 millió forintos támogatást nyert Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban erre a célra. Az elnyert összeget a falu parkosítására, a zöldterületek fejlesztésére fordítják majd.

Barna István polgármester korábban arról tájékoztatta portálunkat, hogy két helyszínen valósul meg a beruházás. Csécsén évtizedekkel korábban építettek fészket a gólyák, ahová rendszeresen visszatérnek a költési időszakra a vándormadarak. Az oszlop alatti területen egy parkot alakítanak ki a támogatásból. Fákat, cserjéket ültetnek és padokat is kihelyeznek. Emellett a Rákóczi úton, az óvodával szembeni játszóteret is fejlesztik, szebbé varázsolják és a játszóeszközöket is felújítják majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában