Felajánlás

2023.11.10. 10:16

Nógrádi üzletekben is gyűjtik az ünnepi adományokat a vöröskereszt munkatársai

Hamarosan itt az adventi időszak, más szervezetekhez hasonlóan a Magyar Vöröskereszt munkatársai is adományokat gyűjtenek annak érdekében, hogy meghittebbé tudják tenni a nélkülözők karácsonyát. A nógrádi szervezet a Penny üzletekben várja a felajánlásokat pénteken és szombaton.

Gulyás Edina

Ahogy az elmúlt években, úgy idén is csatlakozik az országos jótékony kezdeményezéshez a Magyar Vöröskereszt Nógrád Vármegyei Szervezete: a Penny üzletekben gyűjti a felajánlásokat november 10-én, pénteken és 11-én, szombaton.

– Munkatársaink önkéntesekkel kiegészülve fogadják a boltokban a vásárlók adományait. Elsősorban tartós élelmiszerrel és különböző édességgel szokták támogatni az akciót azok, akik betérnek a boltokba – tájékoztatott Bocsi Márta, a szervezet munkatársa, hozzátéve: – Nógrád megye valamennyi Penny üzletében jelen leszünk. Salgótarjánban, Pásztón, Bátonyterenyén, Szécsényben és Balassagyarmaton is 10 és 18 óra között fogadjuk a felajánlásokat ezen a két napon. 

Mint mondta: bíznak abban, hogy idén sikeres lesz az akció, így minél több nélkülöző karácsonyát tehetik majd szebbé. Természetesen a felajánlásokat még az ünnepek előtt eljuttatják a rászorulókhoz. Azonban azok is segíthetnek, akiknek most nem áll módjukban adományozni. Az áruházlánc ugyanis bizonyos termékek megvásárlása után azok árából egy részt a vöröskereszthez juttat el. A szórólapokon fel lesznek tüntetve azok a termékek, amelyek részt vesznek a jótékonysági akcióban. Nincs más dolguk tehát a segíteni szándékozóknak, mint figyelni a prospektusokat, és azt az árut beszerezni, ami meg van jelölve.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában