Movember mozgalom

2023.11.12. 12:05

Lépéselőnybe kerülhetnek a rákkal szemben az érdeklődők Salgótarjánban

A férfi egészség kerül a középpontba a Magyar Rákellenes Liga (MRL) Salgótarjáni Alapszervezetének rendezvényén november 16-án, csütörtökön a Balassi Bálint Könyvtárban.

Veres Edina

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarján nevű Facebook oldalon megosztott tájékoztatás szerint a Lépéselőny a rákkal szemben című esemény 11 órakor kezdődik, amikor is Kreicsi Mária, az alapszervezet elnöke beszél a megjelenteknek a Movember mozgalomról, valamint a 10 000 lépés programról. 

Ezt követően a prosztatarák legújabb kezelési lehetőségeiről tekinthetnek meg egy riportfilmet a résztvevők, akik ezután Dr. Beöthe Tamás Test és lélek című videó előadása nyomán hallhatnak a témával kapcsolatos érdekes információkat. Mindezzel párhuzamosan 11 órától az MRL Salgótarjáni Alapszervezete és a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya ingyenes PSA szűrést, illetve kockázatfelmérést végez a helyszínen, ahol konzultációs lehetőség is rendelkezésre áll majd dr. Vincze Máté urológus rezidensnek köszönhetően. A nyitott és ingyenes rendezvényen a szervezők emellett vérnyomás-, vércukor- és koleszterinszint ellenőrzéssel, szájüregi szűréssel, testanalízis tanácsadással, tüdőkapacitás méréssel, hiteles szóbeli és írásbeli tájékoztatással várják az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában