Elismerés

2023.11.01. 09:17

Húsz éve segít a rászorulókon a kitüntetett nagyoroszi önkéntes

A budapesti Magyar Szentek temploma szolgált helyszínéül a nemrégiben ünnepi szentmisével egybekötött Caritas Hungarica-díj átadójának. Az eseményen Gajdos Endrénének, a nagyoroszi Karitász vezetőjének a munkáját is elismerték.

Lukács Zsófia

Gajdos Endréné a Budapesti Műszaki Egyetem nyugalmazott műszaki rajzolója, a nagyoroszi Karitász vezetője nagy empátiával támogatja az elesett, nehéz sorsú szegényeket és családokat. Gondozottjai múltját és jelenlegi sorsát ismeri és követi, anyagi áldozatot nem kímélve segíti őket, de a lelkükkel is törődik. Munkája során a gyerekekre külön is figyelmet fordít: sok időt töltenek nála, együtt tanul velük, eteti, ruházza és neveli, ha kell védelmezi őket, mintha a saját unokái lennének. 

Mária gyakran működik együtt az önkormányzat szociális gondozóival. – Egy pap nem tud így az elesettekhez szólni, mint ahogy ő teszi ez: ha a szükség úgy kívánja szigorúan, de anyai hangon, szépen szólítja meg őket – hangzott el a díjátadó ünnepségen, amelyen önkéntes munkájáért a Katolikus Karitász országos elismerésben, a Caritas Hungarica-díjban részesítette.

Igyekszik minél több emberen segíteni

– Nagyon meglepett a díj, hatalmas elismerésnek tartom. Úgy gondolom, hogy nem csak én folytatok ilyen tevékenységet, hanem minden karitatív tevékenységet végző embert megillet a díj. A Váci Egyházmegyével és Burger Ferenc atyával együttműködve igyekszünk minél több emberen segíteni, jómagam már 20 éve – mondta Gajdos Endréné, aki 73 évesen is próbálja aktívan kivenni a részét a segítségnyújtásból, hiszen ez egy mindennapos tevékenység.

Hozzátette, hogy tűzifa-, ruha-, háztartási holmik és ételosztást is rendre szervez, több embernek melegételt is főz és számtalan területen próbál segíteni a nagyorosziaknak, amit töretlenül ezután is folytat majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában