Megszűnés

2023.11.03. 16:49

Fidesz: Salgótarján baloldali polgármestere megbukott!

A kormány lezárja a Modern Városok Programot, derült ki pénteken. A helyi Fidesz-szervezet szerint Fekete Zsolt, Salgótarján baloldali polgármestere megbukott. A megyei jogú magyar városok számára 2015-től biztosított, összességében több ezer milliárd forint nagyságrendű forrásból ugyanis a nógrádi megyeszékhelynek egyetlen forint támogatást sem sikerült önállóan lehívnia.

Nool.hu

Fekete Zsolt, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere

Forrás: Nool.hu

Fotó: H. Cs.

A Magyar Közlöny november 2-i számában jelent meg a rendelet, amely megszünteti a Modern Városok Program számos projektjének előkészítésére vagy megvalósítására irányuló hazai forrásból biztosított támogatási jogviszonyokat. Ezzel párhuzamosan vissza is kell fizetni a már átutalt és külön számlán parkoltatott pénzeket is.

A hírre a Fidesz kelet-nógrádi szervezete közösségi oldalán reagált. Péntek délutáni bejegyzésükben Fenyvesi Gábor városi elnök azt írta: „Fekete Zsolt és csapat egyetlen forint támogatást nem tudott lehívni önállóan a Modern Városok Programból. Hiába költöttek el 1 milliárd forint kormányzati támogatást az előkészítésre, Fekete Zsolt polgármester megbukott a Modern Városok Programmal, mint a Bányamanó múzeummal, ahol a város 1 milliárd forint forrást veszített, mint a piaccal, ami sosem készül el, de már a költségei meghaladják az 1,6 milliárd forintot, vagy mint a tóstrandi fejlesztésekkel."

A városi elnök, önkormányzati képviselő szerint ez Fekete Zsolt és a baloldal lassan tízéves polgármesteri, városvezetői regnálásának legnagyobb bűne. A polgármester egyelőre sem a saját, sem a város felületein nem reagált a program leállításának a hírére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában