Nool.hu podcast

2023.11.09. 11:25

Elárulta a virágzó növények átteleltetésének titkát a salgótarjáni kertész (podcast)

Ősszel és télen a virágzó növények is különleges gondozást igényelnek annak érdekében, hogy jövő tavasszal és nyáron ismét gyönyörűek legyenek.

Angyal Eszter

Marczinek Andrástól megtudtuk azt is, hogy az ősz kedvelt virága, a krizantém milyen gondozást igényel

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Virágzó- és dísznövényeinket ebben az időszakban kell felkészítenünk arra, hogy túléljék a téli fagyokat, s mire újra tavasz lesz, újult erővel és a lehető legszebb formájukban "éledjenek" újra. Jó tudni, hogy az őszt és telet nem csupán kerti növényeink érzik meg, hanem éppúgy kihatással van ez az időszak a szobanövényekre is. 

Ebben az időszakban kell gondot fordítani a megfelelő gyepápolásra, de kerttulajdonosok esetében a szezon velejárója az is, hogy megjelenhetnek az udvarban a vadak, amik bizony sokszor évek munkáját tehetik tönkre azzal, hogy épp a mi kertünkben próbálnak élelmet keresni... A kinti és benti növények ápolásáról, valamint a vadkárok megelőzéséről is beszélgettünk a Hír FM és a Nool.hu közös műsorában a salgótarjáni Cédrus Kertészet kertészével, Marczinek Andrással:

Korábban a növények őszi ültetéséről, a tápanyagutánpótlás, valamint a kialakuló betegségek megelőzésének fontosságáról beszélgettünk a szakemberrel:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában