Nool.hu podcast

2023.10.14. 15:20

A salgótarjáni szakember őszi növénygondozási tanácsaival csodás lesz tavasszal a kert! (podcast)

Ahhoz, hogy kertünk a számára legmegfelelőbben merülhessen majd téli álmába, s tavasszal csodás pompájával ajándékozzon meg bennünket, elengedhetetlen, hogy bizonyos feladatokat ősszel elvégezzünk.

Angyal Eszter

Marczinek Andrással a hasznonnövények őszi gondozásáról beszélgettünk

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei a kertben, de hogy a látvány valóban szép, a termés pedig kiadós legyen, érdemes az adott időszak legfontosabb kertgondozási teendőit elvégezni. A perzselő nyarat követő ősz, majd a tél alkalmas arra, hogy növényeink megpihenjenek, szerencsés esetben pedig tavasszal majd újra a legszebb formájukban újulnak meg, aztán kisvártatva ismét bőséges terméssel ajándékoznak majd meg bennünket.

A téli fagyokra is fel kell készíteni egyes növényeket, de ősszel van itt az ideje bizonyos növények ültetésének, tápanyagutánpótlásának, vagy a kialakuló betegségek megelőzésének is. A Hír FM és a Nool.hu közös műsorában felkerestük a salgótarjáni Cédrus Kertészet kertészét, Marczinek Andrást, hogy tanácsokat kérjünk tőle a legmegfelelőbb őszi kertgondozás témájában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában