Gondoskodás

2023.11.19. 15:00

Egyre többen igénylik a gondosórát Nyugat-Nógrádban is – így működik! (videó)

A Gondosóra program Magyarország Kormánya által elindított ingyenesen igénybe vehető, 65 év felett alanyi jogon hozzáférhető jóléti szolgáltatás, amelynek célja, hogy az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. Nógrád-szerte is sokan igényelték már.

Lukács Zsófia

A Gondosóra programhoz Nyugat-Nógrádban is lehet csatlakozni – hangsúlyozta Balla Mihály országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.

– Balogh Jánosnénak Balassagyarmatra minap megérkezett a gondosórája. Miután kicsomagolta töltőre tette, majd pár perc töltés után a középen található gomb megnyomása után a diszpécser jelentkezett, aki adategyeztetést végzett, ezután az órát azonnal használatba vehette a hölgy – mutatta be a közösségi oldalán megosztott videóban Balla Mihály az eszköz használatát.

Hozzátette, hogy a regisztráció folyamatos, aki november 16-ig igényelte a gondosórát az még karácsony előtt megkapja, de jövőre ugyanúgy folytatják a kiszállítását az igénylőknek. Az idősek szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában